Italian cookie easy

Italian cookie easy

Sunday, February 6, 2011

Pipe pasta with chickpeas and bacon

To eat the beans I had, today I prepared the pipe chickpea and pasta with bacon. Thebacon gives a touch of flavor than the cream of chickpeas, which has a sharper flavor.In fact I think the bacon is essential in this recipe! A plate with vegetables to vary ourdiet! Although now I'll try not to eat peas for a while:)

Ingredients
80 g of ribbed pipe
50 g pancetta cubes or strips
Half box of chickpeas
1 slice of onion
2 tablespoons extra virgin olive oil
1 tablespoon pecorino
Oregano
Black pepper
Sale

Preparation

     * In a saucepan, sauté a clove of chopped onion with the tablespoons of oil.
     * When will the onion is golden brown add the chickpeas and half a glass of water.
     * Add a little 'oregano, black pepper and salt.
     * Cook the beans for about ten minutes. Then whisk to create a cream which will be served after the pasta. Set aside in a covered bowl.
     * In a pan, brown the bacon with a little oil until they will be very crisp.
     * Meanwhile, cook pasta in salted water. Drain and pour it back into the cooking pot, add the sauce and mix.
     * Garnish with crisp bacon, grated cheese and serve hot.

No comments:

Post a Comment