Italian cookie easy

Italian cookie easy

Wednesday, December 22, 2010

linguine with clams and artichokes

We currently have the linguine with clams and artichokes as a main dish for dinner on Christmas Eve. This dish is easy to prepare and also very economical, consideringbuying the clams for about five euro, and four artichoke at 50 cents each, being avegetable in season. It 's a dish made from the original fish, as an alternative to the traditional spaghetti with clams and tomatoes. The preparation is similar but in this case, add artichokes, sliced thin and blanched in acidulated water.
Ingredients for the linguine with clams and artichokes (serves 4):



 * 350 g linguine
     * 500 g clams
     * 4 small artichokes
     * 4 tablespoons olive oil
     * 1 lemon
     * 1 clove garlic
     * Chopped parsley
     * Sale
     * Pepe

Preparation:
Let drain the clams in lightly salted warm water for a couple of hours. In the meantime,you can clean the artichokes from the outside and fuzzy inside. Divide in half and slicethinly leaving them in water acidulated with lemon as you continue the operation.

Blanch the artichokes for a couple of minutes in acidulated water until al dente anddrain. As soon as the clams are ready, heat the oil in a large skillet with the garlic clove, peeled and crushed. When browned, add the drained clams, pepper and cover, letting go of a high flame for a couple of minutes until they are all open.

Strain the cooking liquid in a pan, then shelled clams and add to the liquid. Cook thelinguine al dente, drain and pour into pan. Mix with the artichokes and stir gently for a couple of minutes to absorb the cooking liquid to pasta.

No comments:

Post a Comment