Italian cookie easy

Italian cookie easy

Thursday, December 23, 2010

Vegetarian: clafoutis with Brussels sprouts

A clafoutis with Brussels sprouts as a main dish for Christmas dinner? And 'if you thinkyou want to prepare a vegetarian Christmas menu, which does not mean, as we haveseen so many times to give up flavor. Obviously not all the guests are vegetarianprevedetelo as an alternative, but be aware that such a dish will collect the same great success. The inspiration for this dish is French, as you know, but this time instead ofthe nuts we have made the mixture and stuffed with savory sprouts, such as vegetableclafoutis.

Ingredients for clafoutis with Brussels Sprouts (serves 4):

* 8 eggs
     * 00 150 g flour
     2.5 dl milk *
     * sage
     * grated Grana Padano cheese
     * butter
     * salt
     * pepper


Preparation:

Cook the sprouts steam or boil for 15 minutes, then pass it under running water to stopcooking.

During the cooking of sprouts, beat the egg yolks with a whisk, add flour, grain, milkand a pinch of salt, seasoned with ground pepper and some chopped sage leaves.

Whip the egg whites with a pinch of salt and add to mixture, with movements from the bottom up.

Grease a baking dish, pour in the egg mixture to cover 2 / 3 of the mold, then place thesprouts in the mix and cook for 20 minutes at 180 °, then the gilt clafoutis for twominutes under the grill and serve.

No comments:

Post a Comment