Italian cookie easy

Italian cookie easy

Wednesday, December 22, 2010

Pizza - dough base

Ingredients: 600 grams of flour type '0 'or '00', 15/20 g of yeast, 1 / 3 of a liter of water, extra virgin olive oil - salt. The amount of water is approximate because the types of flour on the market do not have the same amount of gluten it is based on the amount ofgluten in the flour absorbs more or less water.



In the evening (for example around 23) prepared the 'pasta-mother as follows: mix 100 grams of flour with whole yeast and a little water and that is enough to make a ball ofdough very soft, flour container , preferably glass or wood, for example un'insaslatiera,and ask yourself the loaf of dough, put it to rise in a warm place (20 degrees) and awayfrom drafts, for example inside the oven off for the entire night. The next morning (say to7) to mix a packet of pasta a little water and a drop of oil and then pour in the remaining 500 grams of flour (in which you have mixed a generous pinch of salt) which is placed in a heap on a pastry board; mix well together, adding water as needed;regulator with the precise amount of water because you will need to obtain a smoothhomogenous soft to the touch at this point to make it elastic, knead vigorously for 10 minutes then leave to stand (or pasta and is You) for 5 minutes, knead for 5 minutesthen put to rise for at least 4 hours. If it is too difficult or do not have time to buy 1 kg ofbread dough, already risen, the baker. How many people just 900 g / 1 kg of dough? ishard to say because it's likely that you like the pizza high or low, or the stretch-cutrectangular or round ...

No comments:

Post a Comment