Italian cookie easy

Italian cookie easy

Thursday, December 23, 2010

Vegetable Recipes: Cream of cauliflower

This cream of cauliflower dish is a refined and also light enough that you can bring to the table during the Christmas Eve dinner, perhaps the first to pull off a first course of fish. The appearance of this dish is completely white and colored only by salmon eggs, makes it very suitable for the Christmas table and winter. Of course not confined only tothe goodness of Christmas.

Ingredients for the cream of cauliflower (serves 4):


* cauliflower florets
     * celery
     * a shallot
     * 1.5-liter vegetable stock
     * 200 g cream
     * a clove of garlic
     * salmon roe
     * extra virgin olive oil
     * salt
     * pepper

Preparation:

Chop shallots and garlic and place in a saucepan with two tablespoons of olive oil andseasoning to put on low heat for 5 minutes, meanwhile chop the florets and celery andput them in the same pan with the shallots and garlic. Cook for 3 minutes then add thevegetable stock, cover and simmer for 45 minutes on low heat.

Remove from heat and blend with immersion blender, then add the cream, stir well and put on the stove over medium heat, stirring to prevent sticking to the bottom.

Pour into bowls five minutes before serving and decorated with a spoonful of salmonroe.

No comments:

Post a Comment