Italian cookie easy

Italian cookie easy

Thursday, December 23, 2010

Main course: soup of dried peas

Here is the recipe of dried peas, which, being rich is a real dish, because the peas are enriched with pork (bacon and paws) and other vegetables, and finally everything isserved with slices of toast. This soup is a nutritious and economical dish, perfect to combat the cold in the city and mountains, easy to do although it requires a longcooking.
 

Ingredients for the soup of dried peas (serves 4)




* 250 g. of split peas
     * 2 potatoes
     * 2 leeks
     * 1 small celeriac
     * 1 pork trotter split in half, and clean burning
     * 1 piece of fresh lard or bacon
     * peppercorns q.b.
     * salt q.b.

Preparation

Put in a pot very capable dried peas, leg of pork, the piece of bacon and a pinch of salt. Cover with two quarts of water, bring to a boil, and cook over a light boil for 2 or 3 hours.

Peel the potatoes, celery root and leeks, wash and cut all to pieces, put everything into the pot along with some 'of the leaves of the celery root. Cook 30 minutes.

Remove the leg of pork from the pot, spolpatelo and remove the meat into pieces, alsoretrieved the piece of bacon and cut into cubes, too.

Season with a little 'pepper coarsely pounded, and serve with slices of toast.

No comments:

Post a Comment