Italian cookie easy

Italian cookie easy

Thursday, December 23, 2010

Mussels au gratin

Mussels au gratin, fotoricetta this describes you how to prepare, both red and green,are a very refined and tasty preparation that can serve as part of a seafood appetizer, or a buffet, or as an elegant appetizer for an aperitif -dinner. We present the variants of red and green, but you can also make other very tasty, for example using a whitechopped walnuts or pine nuts and a bit 'of garlic, and we suggest you keep them inmind for Christmas dinner or to end year.

Ingredients for the baked mussels


* big mussels (also called muscle in Liguria, Veneto and mussels in peoci in Italian)
     * fresh parsley
     * garlic
     * ripe tomatoes
     * extra virgin olive oil
     * bread crumbs (homemade type of bread obtained by blending, preferably wheat flour, a couple of days old)
     * pepper


For a good success of this recipe, the mussels have to be large, so we suggest you buy a certain amount of select mussels big ones for this recipe, and use the rest foranother preparation, such as fried mussels, or mussel sauce.
Clean mussels by following our directions and let them open, without adding anyseasoning.
Remove mussels to a valve choices (this may also be made well in advance, thenrefrigerate in an airtight container).
Spread half of the mussels in a bit 'of minced garlic and parsley mixed with olive oiland sprinkle with pepper (salt is not needed because the mussels are already saltedthem).
Spread the other half of the mussels of diced tomatoes mixed with a little 'oil (and also like a bit' of minced garlic).


Sprinkle with bread crumbs (coarse crumbs as a crust will form at the end more greedythan just bread crumbs).
Mash a few minutes under the grill already hot for her grill.
Serve warm or at room temperature as desired.

No comments:

Post a Comment